Makeup i Gällivare

Jag som driver Macadamia heter Sara och har varit aktiv inom frisöryrket sedan 1990. Jag har i grunden en utbildning till konventionell frisör, och har senare vidareutbildat mig till Naturfrisör på Herbian, Kerstin Strömberg i Östanå, 2005. Jag har även certifierat mig för att kunna leda utbildningar för naturfrisörer.


Parallellt med frisöryrket har jag även gått utbildningar inom Holistisk ansiktsbehandling, Axelssons gymnastiska institut, Makeup kurser med Fredrik Stambro, en av sveriges ledande makeupartister samt flertalet massageutbildningar genom Decléor Paris.

Macadamia har sin bakgrund i att jag fick problem med allergi mot permanentvätskor och konventionell hårfärg på salongen jag jobbade i. Jag var därför tvungen att tänka om, och med sorg i hjärtat lämna det yrke som jag brann för.


En tidningsartikel om en frisör som omskolat sig till naturfrisör fick ett hopp att tändas hos mig att kunna stanna kvar i mitt älskade yrke.
Efter lite research om Naturfrisörutbildningen hade jag helt plötsligt lyckats få en plats på utbildningen och Macadamia blev verklighet.
Varmt välkomna att ringa och boka en tid eller om du vill ha mer information om vad vi kan erbjuda!

Linnea Johansson:

"Sara är talangfull och en kreativ ecofrisör som alltid är lika rar och trevlig. Hon ger ens hår omtanke med bidragande ideer medans hon lyssnar på ens egna. Macadamia ger en fräsch och mysig känsla så fort man kliver in i salongen, och dess omsorg om miljön och hälsa ger en ett stort intryck. Saras huvudmassage är allt. Jag blir nöjd och glad efter varje besök, så Macadamia rekommenderar jag till alla" / Linnea Johansson

Petra Kalla:

"Sedan flera år klipper jag mig hos Sara varje gång jag är hemma på besök. Jag värdesätter den omtanke om naturen som genomsyrar hela Macadamia. Känns fantastiskt att gå till en frisör som arbetar helt giftfritt och utan kemikalier, dels för att jag är känslig mot dem men framförallt för att det är hållbart för vår miljö i längden. Sara är öppen för mina idéer och lyckas förverkliga dem. Känner mig alltid sedd, väl bemött och nöjd efteråt!" / Petra Kalla, Järna

Ulrik Gren:

"Jag är glad att jag hittade Sara på macadamia . För mig som är medveten om miljön och min hälsa är macadamias utbud det självklara valet. Jag kan varmt rekommendera hårfärgningen och skalpmassagen ! Alltid nöjd efter mina besök. Ett fantastiskt engagemang som ecofrisör." - Mvh Ulrik Gren

Malin Olsson:

"Att gå till Macadamia har varit det enda naturlig valet i årtal för mig. Hos Sara blir man alltid väl bemött och går därifrån med en lugn harmonisk känsla i kroppen, medveten om att man valt något gott för miljön och sig själv. Sara är en mycket skicklig frisör. Har både förlitat mig vid stora förändringar och vid högtidstillfällen och har alltid blivit mycket nöjd! Kan varmt rekommendera Macadamia till alla! /Malin Olsson”